Hírek

A Phoenix Fireball biztos Final Four résztvevő
2020. 02. 16.

Az SZPK-DESEF Komárom is egy lépéssel közelebb került a négyes döntőhöz

 Magyar presztízsrangadó volt a program szombat este Érden: a Dunai Krokodilok a Phoenix Fireballt fogadták. A hüllőknek tét nélküli mérkőzés volt már ez, hiszen ők már kiszálltak a rájátszásért folyó versenyfutásból. A tűzmadarak viszont egyszerű képlettel várták a párharcot: amennyiben nyernek, garantált a szereplésük a villachi négyes döntőben.
 
A PHX ezt szem előtt tartva be is kezdett: a hetedik percre már kétgólos előnyt alakítottak ki Rácz Domokosék. A krokodiloknak lehetősége volt büntetőből zárkózni, de Végh Ádám lehetősége kimaradt. Szelley Áron ezt góllal büntette, amelyre Bajaszgalan Amara válaszolt (1:3). A második felvonásban igyekeztek zárkózni a hazaiak és Molnár Kristóf találatával már csak egy volt közte. Gyorsan visszaállírtotta a kétgólos differenciát a Phoenix, de a döntés a zárú húsz percre maradt (2:4). A vendégek jó tempót diktáltak és Rácz Domokos duplájával gyorsan eldöntötték a mérkőzés sorsát (2:6). A négygólos távolságot tartotta a bajnoki címvédő, amely győzelmével biztossá tette a részvételét a négyes döntőben.
 
Dunai Krokodilok – Phoenix Fireball 4:8 (1:3, 1:1, 2:4)
 
Ugyanezért, azaz a négyes döntőért harcol az SZPK-DESEF Komárom gárdája is. A Haris-csapat sorsa egyértelmű: oda-vissza le kell győzni a bécsieket és közben fél szemmel nézni a többi meccs eredményét.
 
Pfneiszli Péter duplája jelezte: a komáromiak meg akarják szerezni a győzelmet. A bécsiek szépítettek, majd Benkei László talált be. Szünet előtt ismét zárkózott az osztrák csapat: 3:2-vel fordultak a gárdák. A második felvonás is Pfneiszli góllal indult, majd Czank Dávid is duplázott, majd Németh Richárd is feliratkozott a gólszerzők közé (7:2). A záró játékrészben se engedte ki a kezdeményezést a kezéből a Komárom, jól sáfárkodtak az erődvárosiak az idővel és az erővel is, így egy lépéssel megint közelebb került a céljához az
SZPK.
 
SZPK-DESEF Komárom – Wiener FB 10:4 (3:2, 4:0, 3:2)