Hírek

Alpok-Adria Kupa
2017. 11. 06.

Férfi válogatottunk meghívást kapott az idei Alpok-Adria Kupára, Olaszországba.

Az Alpok-Adria kupa minden év novemberében megrendezésre kerül, eddig három ország, Ausztria, Olaszország és Szlovénia tornájának számított, de az idei évtől a magyar válogatottal bővült a kör. Két nap alatt három mérkőzés várt a játékosokra, a program szerint szombat kora délután a szlovénok ellen léptünk pályára, majd este az osztrák csapat következett. Vasárnap pedig a házigazda olaszok ellen zártuk a tornát.
 
FLOORBALL_ALPS_ADRIA_A4_001.jpg
 
Foghíjas kerettel utazott a csapatunk Bolzanoba, több válogatott kerettag sajnos nem tudta vállalni a részvételt különböző okok miatt. Tizenegy mezőnyjátékossal és három kapussal vágtunk neki a tornának, ahol először Szlovénia ellen játszottunk. Az utazás okozta fáradtság meglátszott a csapaton, hiába szereztük meg a vezetést a második percben, ellenfelünk nem sokkal később egyenlített, majd a vezetést is átvette. Egyenlítenünk egy alkalommal sikerült (2-2), innen már csak szépíteni tudtunk, a vége pedig 8-4 lett. Este az osztrákok ellen várt a válogatottra újabb hatvan percnyi játék. Ellenük legutóbb szeptemberben játszottunk két mérkőzést, akkor egy győzelem, egy vereség lett a mérleg. Most is szoros találkozót láthattak a kilátogató nézők, egészen az utolsó percig egy gól volt a különség a két együttes között, amikor emberelőnyből az osztrákok találtak be a kapunkba, ezzel eldöntve a mérkőzést. 5-3.
 
Másnap a házigazdák ellen léptünk pályára. Az olasz válogatottal legutóbbi három éve, vb selejtezőn találkoztunk, ahol ők hagyhatták el győztesként a pályát. A papírformára azonban nagyon rácáfoltak a fiúk, hiszen pontos, fegyelmezett játékot bemutatva - már-már történelminek nevezhető gólkülönséggel - 11-2-re legyőzték az olasz csapatot! A győzelmünkkel, és az így megszerzett két ponttal a harmadik helyen végeztünk a tornagyőztes osztrákok és a második szlovén válogatott mögött. Az egyéni értékelésben Müller János lett a pontkirály (5+3), a kapusok között pedig Szabó Gergely végzett az első helyen 85.29%-os hatákonysággal.
 
Az elmúlt hétvége fontos állomás volt a februári világbajnoki selejtezőre való felkészülésben, ahol a most legyőzött olasz válogatottal egy csoportban szerepelünk.
 
Nádor Krisztián szövetségi kapitány értékelése: "A harmadik helyet szereztük meg. Sajnos két sorral és egy cserével tudtuk végigjátszani a tornát, ennek függvényében ez az eredmény elfogadható. Az utolsó mérkőzésen igazi csapatként játszottunk, végre bementek a helyzetek és a védelem is összeállt."
 
Magyarország - Szlovénia 4-8 (2-3;1-3;1-2)
Magyarország - Ausztria 3-5 (2-2;0-1;1-2)
Magyarország-Olaszország 11-2 (2-1;4-1;5-0)
 
Eredmények, adatlap, tabella az IFF oldalán olvasható.