Hírek

Élesedik a harc a rájátszásért
2020. 02. 24.

 Két hazai és két idegenbeli sikert hozott a 14. forduló

 Keleti derbivel indult a játéknap: az ördögök látogattak Debrecenbe. Az első játékrészben még visszafogott formát mutattak a felek: egy-egy gól született csak. A második etapban ismét megszerezte a vezetést a borsodi csapat, utána viszont hengereltek a hazaiak: a mérkőzés felénél 6:2-t mutatott a tábla, időt is kértek Klemenczék. Szünetig is csak DEAC gól született, majd a fordulást követően is a hazaiak akarat érvényesült: a végére igen nagy különbség alakult ki. Zárásként megint volt egy tömegjelenet két piros lappal, a pontokat pedig a DEAC zsebelte be.
Debreceni EAC – Kazincbarcikai Ördögök 17:5 (1:1, 7:1, 9:3)
 
Szintén szombaton fogadta a CH a komáromi legénységet. Két és fél perc alatt már három gólt szereztek a csapatok (1:2), a vendégek voltak pontosabbak. Mindkét oldalon adódtak kiállítások is, sikeres kivédekezéssel. A második etap hazai egyenlítéssel folytatódott, majd a büntetőpadon volt csúcsforgalom: 16 percet osztottak ki összesen a sporik. A játékrész derekán megint a floorballra került a fókusz: minimális előnyt szereztek a mesehősök a záró felvonásra (4:3). Az utolsó húsz percet is a hazaiak folytatták gólokkal: a találkozót végül Kovács Gergely találata zárta le.
IBK Cartoon Heroes – SZPK Komárom 6:3 (1:2, 3:1, 2:0)
 
Vasárnap alsóházi rangadóra is sor került: a Torpedo fogadta az Origo Mohicans csapatát. Mindösszesen 14 másodperc elteltével a mohikánok megszerezték a vezetést Pintér Attila góljával. Igen aktív volt az Origo támadója, a nyolcadik percig mesterhármast ért el (0:3). A folytatásban a hazaiak zárkóztak, így szoros eredménnyel fordultak a csapatok (2:3). A második felvonást a hazaiak kezdték jó ritmusban: a 25. percre már náluk volt az előny (4:3). A mérkőzés felénél egyenlített az Origo, majd a vezetést is visszaszerezték a vendégek. Szünetig két emberhátrányt is kivédekezett a Torpedo, a döntés a záró húsz percre maradt. Az utolsó játékrész aztán a vendégekről szólt: sorra érkeztek a mohikánok találatai, amelyre a hazaiak nem tudtak válaszolni: két szoros játékrészt követően a harmadik harmadban magabiztos előnyt épített ki magának az Origo, amely egyben a győzelmet is jelentette.
Torpedo Justitia – Origo SE 4:10 (2:3, 2:2, 0:5)
 
A játéknapot az ARES újvárosi vizitje zárta. Az első játékrészben az érdiek kétszer is vezetést szereztek, amelyre a spártaiak kétszer is válaszoltak (2:2). A középső játékrészben már a vendégek voltak pontosabbak: a 26. percben már három volt közte (2:5), szünetre pedig négygólos előnyt épített ki az ARES (3:7). Az utolsó felvonást is a vendégek dominálták: zsinórban öt góllal terhelték a Fejér megyeieket, a végeredményt végül Fodor Dávid állította be.
Dunaújvárosi Egyetem-RFT – ARES HC 4:13 (2:2, 1:5, 1:6)
 
Ha a tabellára pillantunk: még 7 csapatnak van matematikai esélyes a rájátszásra, ám a Dunaújvárosnak már nagy szerencsére lenne szükség ahhoz, hogy bejusson a rájátszásba. Jelen állás szerint az SZPK Komárom és a Kazincbarcikai Ördögök között fog eldőlni, hogy ki ér révbe. Jövő vasárnap épp a két gárda fog farkasszemet nézni: amelyik csapat ott nyer, az lépéselőnyre tesz szert.