Hírek

Elhunyt Czitrom András
2017. 11. 12.

A Nemzetközi Floorball Szövetség első elnöke 65 évet élt.

Mély megrendüléssel fogadtuk a hírt, hogy Czitrom András a Nemzetközi Floorball Szövetség (IFF) első elnöke életének hatvanötödik évében hosszan tartó betegség után elhunyt. Életének jelentős részét Svédországban töltötte, miután szülei 1956-ban kivándoroltak Magyarországról.
 
András nagyon sokat tett a sportág magyar, svéd és világszintű fejlődéséért. Finn és svájci kollégájával 1986-ban megalapították a Nemzetközi Floorball Szövetséget, melynek 1986-1992 között elnöke volt és elévülhetetlen érdemeket szerzett a Magyar Floorball Szövetség 1989-es megalapításában.
 
Munkájának elismerését mi sem jelzi jobban, minthogy az IFF 25 éves születésnapja alkalmából 2011-ben Gold Service Award Nr.1. díjban részesítette ezzel is kifejezve tiszteletét a sportág fejlesztés, népszerűsítése terén tanúsított áldozatos munkájáért.
 
András többször is ellátogatott Magyarországra, mindvégig szívén viselte a honi floorballélet sorsát, tanácsaival, meglátásaival több alkalommal is segített csapatokat, válogatottakat, de nemegyszer svéd gárdákat is elhozott hazánkba, hogy a közös munka eredményeként mindenki profitálhasson az együttműködésből.
 
A Magyar Floorball Szakszövetség is részvétét fejezi ki András családjának ezekben a nehéz pillanatokban.