Hírek

Előnyben az SZPK és a Krokodilok
2023. 05. 08.

A férfi OB I döntőjében az SZPK Komárom, a harmadik helyért zajló párharcban a Dunai Krokodilok együttese nyerte meg az első mérkőzést, de mindkét csapat idegenben játssza a visszavágót.

Döntő: SZPK–Phoenix
 
Miután a Dunai Krokodilok nem tudták megfordítani az SZPK elleni elődöntős párharc állását a visszavágón (6–6-os döntetlennel zárult a találkozó), kialakult a férfi OB I idei kiírásának döntője, amelyben a komáromiak a már korábban fináléba jutó Phoenix-szel találkoznak. Az első mérkőzést Komáromban rendezték, a várakozásoknak megfelelően nagy érdeklődés mellett.
 
A feszült hangulatú összecsapáson villámrajtot vett a Phoenix, egy perc sem telt el, amikor Rési Tamás vezetést szerzett a vendégeknek. A házigazda azonban nem fogott padlót, sőt! Az ötödik percben jártunk, amikor már 3–1-re vezetett az SZPK, köszönhetően Molnár András duplájának, majd Velencei Marcell góljának. A mezőnyben is átvette az irányítást az IFL-ben ezüstérmes komáromi alakulat, amely több helyzetet dolgozott ki ellenfelénél, de Szuri Zoltánnak is jócskán akadt dolga. Rácz Domokos lövésénél az SZPK kiváló hálóőre is tehetetlen volt, ezzel szépített a Phoenix, ám a csapatkapitány Pfneiszli Péter még a szünet előtt visszaállította a kétgólos különbséget.
 
Ment előre, próbálkozott becsülettel a Phoenix, de a fizikailag erősebb komáromiak jól védekeztek, mindent megtettek, hogy távol tartsák kapujuktól az ellenfelet. Az első harmad tűzijátékát követően a másodikban a túloldalon sem záporoztak a lövések, de kétségkívül több lehetőség adódott az SZPK előtt, amely kétszer be is talált, előbb Velencei Marcell, majd a játékrész derekán Zsámboki Dániel volt eredményes. Mivel több gól nem született a harmadban, a Komárom megduplázta a különbséget, és megnyugtató, 6–2-es előnyből várta az utolsó felvonást.
 
Hogy mi hangzott el a Phoenix öltözőjében, nem tudni, de az biztos, hogy hatalmas elánnal álltak bele a záró harmadba a vendégek. Parázs csata zajlott a pályán, két komáromit is kiállítottak a játékvezetők, a Phoenix pedig gyorsan közelebb zárkózott, miután előbb Rácz, majd Harangozó Szilárd vette be a hazai kaput. Ezzel azonban még nem volt vége, sőt! A következő fórt nem tudta kihasználni a Phoenix, ellenben a hajrát nagyon megnyomta az SZPK, amely Pfneiszli gólja után Zsámboki duplájával beállította a 9–4-es végeredményt, és karnyújtásnyira került a bajnoki címtől.
 
A találkozó krónikájához hozzátartoznak a sérülések is, a Phoenix Fireball beszámolója szerint Resch Domokosnak a térde ment ki, Kádár Gergely pedig bordatörést szenvedett, és a tatai kórházban került további kivizsgálásra. Az érintett játékosoknak ezúton is jobbulást kívánunk!
 
Férfi OB I, döntő, 1. mérkőzés
SZPK-DESEF Komárom–Phoenix Fireball 9–4 (4–2, 2–0, 3–2)
Pontszerzők: Zsámboki 3+1, Pfneiszli, Velencei 2+1, Molnár A. 2+0, Németh R. 0+2, Czank, Pirik 0+1, ill. Rácz D. 2+0, Harangozó 1+1, Rési 1+0, Bacsa D., Kádár, Tényi 0+1
Visszavágó: május 14., 18.15, Érd, Batthyány Sportcsarnok
 
A 3. helyért: Krokodilok–Wizards
 
A hazai pályán játszó, de szűk kerettel felálló Krokodilok számítottak esélyesnek a harmadik helyért zajló párharc első mérkőzésén, ugyanakkor a Phoenix Wizards az idényben már sokadjára bizonyította, hogy nem szabad leírni. Az első harmad kimondottan fordulatos csatát hozott, előbb a vendégek, aztán a hazaiak vezettek, de 2–2-es döntetlennel zárult a játékrész. A folytatásban sem tudott ellépni a Kroki, hiszen bár a középső harmadban már kettő is volt közte, a szünet előtt közelebb zárkózott a Wizards. Az utolsó szakasz feléhez érve két gyors góllal ellépett a házigazda, de erre is volt válaszuk a vendégeknek, így hiába került 7–5-ös győzelmével lépéselőnybe a Dunai Krokodilok együttese, a bronzérem sorsa a vasárnapi visszavágón dől el.
 
Férfi OB I, a 3. helyért, 1. mérkőzés
Dunai Krokodilok SE–Phoenix FSE Wizards 7–5 (2–2, 3–2, 2–1)
Pontszerzők: Hoffmann 2+0, Rózsa 1+1, Hollósi, Német, Samu, Varga R. 1+0, Pozsony 0+3, Bozsó, Simon 0+1, ill. Bögi 1+2, Kasza, Kende, Szabó Á., Vonderviszt 1+0, Jávor 0+1
Visszavágó: május 14., 15:40, Érd, Batthyány Sportcsarnok
 
Fotó: Nyerges Dóra