Hírek

Ezüstérmek a sikeres Hungária Kupán
2023. 10. 23.

Mindkét magyar felnőttválogatott a második helyen zárta az I. Czitrom András Hungária Kupát, amelynek utolsó napján izgalmakban és fordulatokban sem volt hiány.

A floorball egyik magyar származású alapítójának, Czitrom Andrásnak a tiszteletére rendezte meg a Magyar Floorball Szakszövetség első ízben a Hungária Kupát a hétvégén az érdi Batthyány Sportiskola csarnokában. Már az első napon egymást érték a látványos mérkőzések, de vasárnapra is maradtak izgalmak, a versenyen kívül, a szlovák korosztályos leányválogatott részvételével lejátszott két barátságos összecsapás mellett két tétmeccsre is sor került.
 
Az olaszok elleni bravúr után a szlovénokat is megtréfálta volna a magyar férfiválogatott, ám a rivális alaposan bekezdett, már a második percben megszerezte a vezetést. A mieink azonban a szurkolók támogatását élvezve nagy erőket mozgósítottak az egyenlítésért, aminek még az első harmadban meglett az eredménye, gyors támadás végén Rési Tamás lőtte ki a hosszú felsőt. A középső szakaszban emberelőnybe került a magyar csapat, amelyet ki is használt, Pozsony Balázs keresztpasszát Varga Gergő lőtte a keresztvas alá. A szlovénoknak ugyan volt válaszuk, ám az utolsó percek Csordás Tamás együttesének sikerültek jobban, Ádám Milán után Kádár Gergely is beköszönt. Kétgólos előnyből várhattuk tehát a záró harmadot, amely előtt kapust cserélt a rivális, és támadásban is ritmust váltott, ám sokáig nem változott a különbség. A kapu előtt ólálkodó Blaz Kavcic viszont hét és fél perccel a vége előtt szépített, majd időt kértek a szlovénok, és alig tíz másodperc leforgása alatt fordítottak. Nagyot küzdött válogatottunk, de a rivális üres kapus gólja lezárta a találkozót, Szlovénia 6–4-es győzelmével megnyerte a tornát a férfiaknál, nemzeti csapatunk ezüstérmet szerzett.
 
Szlovénia M–Magyarország M 6–4 (1–1, 1–3, 4–0)
A férfi torna végeredménye: 1. Szlovénia, 2. Magyarország, 3. Olaszország
 
Az első Hungária Kupa záróakkordjaként a nőknél a magyar felnőtt és U19-es válogatott egymással csatázott a második helyért. Az első harmadban háromszor is betaláltak a felnőttek, sorrendben Magyar Petra, Orosz Luca és Fodor Eszter volt eredményes, előbbi kettő ráadásul a második szakasz elején duplázott. Hatgólos hátrányban szépítettek a végig lelkesen és olykor látványosan játszó fiatalok, Medica Krisztina végül három találatig jutott. A jó iramú összecsapás mindkét csapat felkészülését szolgálta, a felnőttek végül 9–4-re győztek, így az osztrákok mögött a második helyen zártak.
 
Magyarország W–Magyarország WU19 9–4 (3–0, 3–1, 3–3)
A női torna végeredménye: 1. Ausztria, 2. Magyarország, 3. Magyarország U19
 
Fotó: Nyerges Dóra