Hírek

Ezúttal nem volt kérdés: a Phoenix FSE az első döntős
2023. 04. 26.

A döntetlennel záruló első mérkőzés után a visszavágón nem tudte megszorongatni a Wizards a Phoenix IFL-es csapatát, amely fölényes győzelmével bejutott a férfi ob I döntőjébe.

Noha a papírforma az IFL-ben szereplő Phoenix Fireball továbbjutását ígérte a Phoenix Wizards elleni elődöntős házipárharcban, a közönségszórakoztató első mérkőzésen a fiatalok hatalmas akarattal 7–7-es döntetlent játszottak rutinos ellenfelükkel. Pafféri András együttese kedd este a MOM-ban már nem ismert kegyelmet, és imponáló játékkal masírozott be a férfi ob I döntőjébe.
 
Pedig az első harmad derekáig jól tartotta magát a Wizards, amelynek annak ellenére is voltak lehetőségei, hogy Rácz Domokos és Resch Domokos találataival hamar kétgólos hátrányba került. A játékrész második felében aztán rákapcsolt az IFL-es csapat, és bár Rácz értékesített büntetőjét követően Szabó Ágoston szépített, Bacsa Domán révén ismét három volt közte. A szünet előtt még láthatott a lelkes közönség egy gyors gólváltást: Kende Mátyás találatára Harangozó Szilárd büntetőből válaszolt, így 5–2-re vezetett a Phoenix FSE, de a Phoenix Wizards korántsem játszott alárendelt szerepet.
 
A második harmadra ugyanakkor jóval nagyobb enegriával jött ki az IFL-es együttes, amely kevesebb mint hét perc alatt szerzett három góljával eldöntötte a döntőbe jutást. Kádár Gergely két találata között Rési Tamás volt eredményes, ezzel már hattal jobban állt a Pafféri-legénység. Ugyan Bögi Levente közelebb hozta csapatát, a folytatásban a végül hat gólig jutó Harangozó percei következtek, aki gyors egymásutánban kétszer is megvillant. Sőt, alig négy perccel a harmad vége előtt Szelley Áron is beköszönt, így 11–3-as előnyben volt a Phoenix FSE.
 
Hiába próbálkozott becsülettel a Wizards, ezen az estén nem tudta eltünteti a tapasztalatból fakadó, fizikai és tempókülönbséget. Sorozatban ötször voltak eredményesek a hazaiak a záró harmad elején, két-két Harangozó- és Hangyál Ádám-találat mellett Frischmann Bálint is feliratkozott a góllövők közé. Noha – Bajnok Endre kapus gólpasszából – Jávor Ádám közelebb hozta a Wizards-t, időkérés után Kasza Balázs, majd egy kivédekezett emberhátrány után Harangozó és Frischmann is betalált. A Phoenix FSE fölényes, 18–5-ös győzelmével döntős, ellenfele az SZPK Komárom és a Dunai Krokodilok párharcának győztese lesz.
 
Férfi  ob I, elődöntő, 2. mérkőzés
Phoenix Fireball SE–Phoenix FSE Wizards 18–5 (5–2, 6–1, 7–2)
Pontszerzők: Harangozó 6+2, Rácz 2+6, Kádár 2+1, Frischmann, Hangyál 2+0, Bacsa 1+2, Resch D., Rési, Szelley 1+0, Trombitás 0+1, ill. Kasza, Kende, Szabó Á. 1+1, Bögi, Jávor 1+0, Bajnok, Dénes D. 0+1
Továbbjutott: a Phoenix Fireball SE, 25–12-es összesítéssel
 
Fotó: Phoenix Fireball SE/Facebook