Hírek

Fegyelmi határozatok
2017. 12. 01.

A Fegyelmi Bizottság megtárgyalta az Origo - Ares HC utánpótlás mérkőzésen történteket.

A 2017. november 12-én rendezett Origo - Ares fiú U17-es mérkőzésen több sajnálatos eset történt, melyek miatt az Origo beadvánnyal élt, és fegyelmi eljárást kezdeményezett az Ares HC, illetve két játékosa ellen. A Fegyelmi Bizottság elnöke a klub elleni panaszt (szurkolók viselkedése) nem találta megalapozottnak, így a két játékos ellen indult eljárás. Az elsőfokú tárgyalásra november 30-án került sor, melyen az alábbi határozatok születtek.
 
Németh Szabolcs (Ares HC)
A mérkőzés 57. percében ütköztek Paszternák Gergő Origo-s játékossal, az ütközésnél az Origo játékosa megsérült, később mentő érkezett érte, majd három napra kórházban tartották megfigyelésre. Felépülése hosszabb időt vesz igénybe. Az Origo SE csapatvezetője a beadványuk szerint úgy ítélte meg, hogy az Ares játékosa szándékosan sérülést akart okozni, melyet videófelvétellel is alátámasztottak. A Fegyelmi Bizottság a tárgyalás során meghallgatta mindkét felet, a játékvezetőket, és a videót elemezte.
 
Határozat: A Fegyelmi Bizottság kijelenti, hogy a kötelezettségszegés nem bizonyítható, az eljárás alá vontat a Bizottság felmenti és az eljárást megszünteti.
Indoklás: A bemutatott bizonyítékok alapján a Bizottság nem látja minden kétséget kizáróan bizonyítottnak, hogy a szabálytalanságot Németh Szabolcs szándékossággal követte volna el.
 
Molnár Dominik (Ares HC)
A mérkőzés 53. percében az Ares játékosa leköpte az ellenfelét, melyért a játékvezetők kiállították, V1-es büntetést adtak. Beadványában az Origo SE sérelmezte, hogy a játékszabályok szerint a köpés V3 büntetést érdemel, egyúttal automatikusan fegyelmi eljárást von maga után. A Fegyelmi Bizottság a tárgyalás során minden érintettet - így a játékvezetőket is - meghallgatott.
 
Határozat: A Fegyelmi Bizottság kötelezettségszegést állapít meg, a Fegyelmi Szabályzat 1. számú melléklet (2) pontja alapján a köpést durva szabálytalanságnak minősíti, melyért az eljárás alá vontat a csapatainak soron következő 10 mérkőzéséről tiltja el.
Indoklás: Az egyik játékvezető, Juhász Krisztián adminisztrációs hibát vétett, amikor végleges kiállítás 3 helyett végleges kiállítás 1-et vitt fel a jegyzőkönyvbe. Ez a alapján a kiállítás a Fegyelmi Szabályzat 27. § hatálya alá tartozik. Ez a magatartás sportágunkra eddig nem volt jellemző, ennek továbbra sem kíván a Fegyelmi Bizottság teret adni.
 
A határozatok ellen 15 napon belül lehet fellebbezni, ennek hiányában jogerőre emelkednek és az eltiltást le kell tölteni.