Hírek

Férfi MK: az izgalmas végjáték garantált
2023. 05. 20.

Végletekig kiélezett csatát ígér a férfi Magyar Kupa Krokodilok–Phoenix elődöntője, de a bajnok SZPK sem mehet biztosra a Wizards ellen.

A női elődöntők után a férfiaké a főszerep az érdi Batthyány Sportiskolában, szombat délután eldől, melyik két együttes jut a Magyar Kupa fináléjába. Papíron a bajnok SZPK-ra könnyebb feladat vár az elődöntőben, mint a sorozatban címvédő Phoenixre, de a bajnokság rájátszásából kiindulva mindkét ágon nagy izgalmakra van kilátás.
 
SZPK-DESEF Komárom–Phoenix FSE Wizards
Szombat, 16.00, Batthyány Sportiskola
 
Esélyesként várhatja az elődöntőt a friss magyar bajnok SZPK, de a Phoenix Wizards arra készül, hogy alaposan megnehezítse riválisa dolgát. A fiatal együttes az OB I-ben már bizonyította, hogy milyen játékerőt képvisel, nagy fölénnyel megnyerte az alapszakaszt, így egyenes ágon az elődöntőbe jutott. A Phoenix első csapata elleni házi párharc első mérkőzése döntetlennel zárult, és bár a visszavágón érvényesült a papírforma, a Wizards támadásban megmutatta oroszlánkörmeit. Ha a komáromiak védekezése hamar összeáll, nem okozhat gondot nekik a döntőbe jutás, hiszen az IFL idei kiírásának ezüstérmeséről beszélünk, amely fizikailag nagyon erős, és hatvan percen át gyors tempót diktál. Hogy meddig bírja ezt a Wizards, kiderül szombat délután a Batthyány-csarnokban.
 
Dunai Krokodilok–Phoenix Fireball SE
Szombat, 10.00, Batthyány Sportiskola
 
A négyes döntőbe jutó csapatok közül háromnak könnyű dolga volt a negyeddöntőben, a Dunai Krokodilok viszont csak hosszabbítás után tudta kiejteni az IBK CH-t. Ez persze nem jelenti azt, hogy a címvédő Phoenix elleni elődöntőben esélytelen lenne a Kroki, sőt, az IFL-ben tavaly novemberben 10–8-ra le is győzte riválisát. Saját közönsége előtt viszont a Phoenix nyert 8–5-re, amely közel volt ahhoz, hogy az IFL-ben is négyes döntőt játszhasson, a magyar bajnokságban pedig bejutott a fináléba – igaz, az SZPK ellen alulmaradt. A Krokodilok vesztét is a komáromiak okozták, de még az elődöntőben, vagyis a szombati utolsó összecsapást illetően nehéz jóslatokba bocsátkozni. Ami garantált: izgalmak, fordulatok, látványos megoldások.
 
Fotó: Phoenix Fireball