Hírek

Férfi válogatott: Lengyelország érintésével vezethet az út Svájcba
2021. 11. 17.

 Pafféri András csapata megkezdi felkészülését a világbajnoki selejtezőre

 Februárban ismét világbajnoki selejtező vár a férfi floorball válogatottra: Pafféri András és stábja megkezdte az előkészületeket a keret kialakításában.
 
Számos változással várjuk az előkészületeket: a lebonyolítás ezúttal nem változott, viszont a mérkőzések és keretek hossza igen. A játékidőt 3x15 percre redukálják, míg a keretek mélysége 15+2 fő lehet. Az utóbbi évek koronavírus által megtépázott szezonjai már csak hab azon a bizonyos tortán.
 
Az előttünk álló hónapokról a szövetségi kapitány, Pafféri András így nyilatkozott. „Igazi kihívás, hisz már 3 hónap sincs február 3-ig, a torna kezdő napjáig. Felvetődik a kérdés, mennyire érdemes kiutazni, belevágni egy egyébként sem könnyű selejtezőbe a jelen körülmények között: szövetségi problémák, COVID helyzet, az idő rövidsége. Amikor először hallottam a felkérést az eszem rögtön sorolta a nehézségeket, de 10 perc után már, a sokak szerint nem is létező esélyek latolgatásán kaptam magam, és végül elfogadtam a felkérést. A sok ismeretlen tényező mellett is érdemes harcba szállnunk, nem lemondva a lehetőségről, hogy megcélozzuk a VB részvételt, noha tényleg nem tűnik egyszerűnek. Örömmel számolok be arról is, hogy Pazsák Csaba személyében egy igen tapasztalt VB résztvevő segíti majd a csapat felkészítését.
 
A stáb tehát adott: a szakmai feladatokért a Pafféri-Pazsák duó felel, míg a hátteret és a nyugodt munkát Rácz László fogja biztosítani. Ami a felkészülést illeti: november utolsó hétvégéjén Komáromban találkozik a bő keret. Az ottani edzéseket követően kerül megnevezésre, hogy kik vesznek részt az osztrákok ellen tervezett oda-vissza barátságos mérkőzésekre, amelyre a tervek szerint december 4-5-én kerül sor. Januárban újabb összetartás következik, amelyet követően megnevezésre kerül az utazó keret.
 
A februári selejtező se tűnik sétagaloppnak: a csoportban a sportág etalonjainak számító svédek mellett az orosz és francia válogatott szerepel. A csoportelsősség automatikus továbbjutást ér, a második helyezett pedig igazi kőkemény csatát vív a másik kvartett másodikával.