Hírek

Hummel Open Brno
2015. 06. 24.

A cseh utánpótlás tornán Magyarországról a női U19-es magyar válogatott és a Vajda White Sharks U11-es fiú és U13-as lány csapata vett részt.

Varsányi Zsuzsanna női szakág szövetségi kapitány beszámolója:
"Az első megmérettetésen van túl az U19 válogatott egyik fele. A Hummel Open utánpótlás tornájára neveztük be a csapatot, sok mérkőzés, jó ellenfelek, csapatépítés, erősségeink és hiányosságaink felmérése. Az eredmény szinte másodlagos volt, de azért... wink hangulatjel.
7 csapat került a kategóriába (G17), alapból 6 meccset játszottunk. 5 győzelem, 1 döntetlen, 1 vereség lett a mérleg, megfelelő. A rájátszás során mindkétszer vesztes helyzetből állt fel a csapat és fordította maga javára az eredményt. A döntőben az FbC Aligators Šitbořice Pozořice várt minket, akik már korábban 2-0-a nyertek ellenünk. Nem véletlenül. Egy nagyon jó képességű, végtelenül szimpatikus csapattal játszattunk, tudásuk előtt fejet hajtottunk. Lőttünk 18 gólt, 11 játékosunk szerzett pontot (!), 300 percet floorballoztunk kiváló körülmények között. nem csak a pályán, de azon kívül is jó volt a hangulat, jobban megismertük egymást és tanuljuk a jövő évi VB-re a győztes csapat szabályait wink hangulatjel!!!
Büszkék lehetünk a lányokra, mert hozzáállásukkal, játékukkal, küzdeni tudásukkal és végtelen kedvességükkel ellenfeleink és a vendéglátók szimpátiáját is elnyertük.
Gulyás Nelli, Judák Anna - Benyó Blanka (0+2), Bredár Bora (3+0), Elek Zóra (2+1), Fehér Dóra, Fülöp Anna (1+2), Galambos Eszter (1+1), Gönczi Eszter (2+0), Gyarmati Réka (0+2), Madarász Fióna, Nagy Eszter (2+1), Rajta Fanni (3+3), Stipsicz Orsolya (1+0), Veres Dóra (3+4)
A héten a csapat másik fele a felnőtt tornán vesz részt, a drukkolás elkel majd itthonról nekik is!"
 
1921156_1132892493404154_2931522730083869983_o.jpg
a női U19-es válogatott fiataljai
 
A Vajdások legnagyobb nemzetközi sikeréről Szakmáry Zoltán csapatvezető nyilatkozott:
"Két évvel ezelőtt úgy döntött a Vajda White Sharks vezetősége, hogy évente legalább két külföldi nemzetközi tornán megméretteti utánpótlás csapatait. Idén a Brnóban megrendezendő OpenGame tornára neveztünk fiú 11 és lány 13 kategóriákban.
A lányok a tavalyi Prague Games és a Stupava Cup korábbi résztvevőiként rutinosnak mondhatók, de célkitűzésünk ezúttal is szerény volt: meccset nyerni legalább egyszer és tanulni a nagynevű cseh csapatoktól. A hat csoportmeccsen aratott öt győzelem azonban felülírta minden várakozásunkat. Az elődöntőt 8-0-ra nyerték lányaink a Znojmo ellen, a döntőt pedig 3-1-re a nagyon komoly játékerőt képviselő Liberec csapata ellenében.
A pályára lépő 14 mezőnyjátékos közül 11-en szerepeltek a kanadai táblázaton, a csapat kapusa, Fejes Anna pedig három mérkőzést teljesített kapott gól nélkül.
Minden játékos nagyon érett és céltudatos produkcióval járult hozzá a Vajda legnagyobb nemzetközi sikeréhez.
A fiúknak ez volt az első külföldi versenyük. Az ő esetünkben tényleg nem volt más elvárás, mint a tisztes helytállás. Az első mérkőzésen 4-2-es győzelmet arattak, majd egy nagyarányú vereség (1-7 a Black Angels ) és egy bosszantó vereség a házigazda Hattrick Brno ellen következett.A csoportküzdelmeket döntetlennel zárták.
A nyolcaddöntőben két súlyosnak mondható sérülést követően szétesett a védekezésünk és így sima vereséggel zártak fiaink, de minden elismerést megérdemel példás hozzáállásuk és kiváló harci szellemük."
 
IMG_4144k.png
Vajdások
 
Gratulálunk a csapatoknak, edzőknek!