Hírek

Lemondás
2013. 04. 12.

Tisztelt Tagegyesületek! Kedves Floorballosok!
 
Nehéz szívvel kell bejelentenünk, hogy 2013. április 13-i hatállyal lemondunk a Magyar Floorball Szakszövetség elnökségében betöltött tisztségünkről.

Mint tudjátok viharos Közgyűlésen vagyunk túl, ahol több formában támadás érte az elnökség tagjait. Már előtte is tanúi lehettetek egy tudatos támadás szervezésének, amelynek célja az elnök és elnökségi tagok elmozdítása volt.
 
Lemondásunknak több oka is van. Több hónapja váratott magára a vasárnapi megmérettetés, ami előtt mindenkinek nyilvánvaló volt, hogy ez egy rendkívüli közgyűlés lesz, ha nevében rendes is. Reményekkel vágtunk neki a vasárnapnak, mert úgy gondoltuk, hogy minden személyes és szakmai hibánkkal együtt is, minden vélt vagy valós problémával és nehezteléssel is egy olyan úton vagyunk, amelyik előre mutat, amelyiken, ha nehezen is, de előbb-utóbb fellendül a floorball sportág, és ezért érdemes vállalni a munkát. Az eredményt mindenki ismeri, úgy gondoljuk, nem nagyon van rajta mit elemezni, tévedtünk. Nincs meg az a támogatottság, amivel bátran mondanánk, gyerünk tovább.
 
A bizalom hiánya mellett olyan lényeges szakmai különbözőségekre is fényt derült, amelyek túlmutatnak az egyszerű egyet nem értés állapotán, és véleményünk szerint lehetetlenné teszik a közös munkát.
 
Elnökségünk alatt egyik fő célunk az volt, hogy Magyarország, sok más sportban tapasztaltakhoz hasonlóan a floorballban is, talán erején felül lévő jelentős szerepet töltsön be, de mindenképpen túllépjen a „futottak még” szerepkörön. Nemzetközi szintre kívántuk emelni a floorballt, amely célt és pozitív jövőképet nyújthat a fiatal, tehetséges és szorgalmas játékosoknak. Mint vasárnap kiderült, ez olyannyira nem közös akarat, hogy komolyan felvetődött a nemzetközi szövetségből való kilépés ötlete is.
 
Az elmúlt években az Elnökség jelentős erőfeszítéseket tett, hogy a működésre és könyvvitelre vonatkozó jogszabályoknak megfeleljen, a gazdálkodás törvényes, átlátható és fenntartható legyen. Ezt nehéz munkával sikerült elérnünk, de vasárnap sajnálatos módon ez az irány is megkérdőjeleződött.
 
Ahhoz, hogy egy hajó haladjon, minden evezősnek egy irányba kell húznia, ami ezekben a sarkalatos pontokban nem teljesül.
 
A szakmai témákban megjelenő nézetkülönbség természetes velejárója bármelyik társadalomnak, azonban a floorball közösség egy része szemet huny a rágalmazás, a provokáció és az emberi méltóság megsértése felett, amely a szakmai véleménykülönbségektől függetlenül is lehetetlenné teszi, hogy ezt a munkát folytassuk.
 
A lemondás sok technikai kérdést, megoldandó problémát hoz magával. Igyekeztünk a legnagyobb gondossággal előkészíteni az átmeneti időszakot a folyamatosság biztosítására. A szövetséget pénzügyileg és jogilag rendben, egy közgyűlés által lezárt év után adjuk át. A legkorábbi időpontra összehívásra kerül egy rendkívüli közgyűlés, ahol megválaszthatjátok az új elnökséget.
 
Az élet nem fog megállni, nem tudjuk, ki mennyire és hogyan marad a pályán, vagy a szélén, kivel találkozhattok majd akár fordulóról fordulóra. Ami bizonyos, hogy öröm volt részének lenni egy nagyszerű sportágnak. Köszönjük az eddigi bizalmat, a lehetőséget, hogy tehettünk, hogy tenni akarhattunk.
 
Sportbaráti üdvözlettel:
 
Németh Miklós
Gál Tamás
Mile Lajos
Tóth Dóra
Vörös László