Hírek

Kezdődik a Czitrom András Hungária Kupa
2023. 10. 20.

A hétvégén a floorballé a főszerep Érden, az első ízben kiírt Czitrom András Hungária Kupán felnőtt férfi és női, valamint U19-es női válogatottunk három ország legjobbjaival mérkőzik meg.

Két nap, öt ország, nyolc mérkőzés. Mi kell még?
 
A Magyar Floorball Szakszövetség először rendezi meg a Hungária Kupát október 21-én és 22-én az érdi Batthyány Sportiskolában, amely izgalmas és színvonalas találkozókkal várja az érdeklődőket. A rangos nemzetközi torna Czitrom András nevét viseli, a Nemzetközi Floorball Szövetség első elnöke 2017-ben hunyt el, elévülhetetlen érdemei voltak a sportág fejlődésében, és szívén viselte a magyar floorballélet sorsát is.
 
A jövő évi vb-selejtezőre készülő magyar férfiválogatott szombat este 18.30-as kezdettel Olaszországgal, majd másnap 12.30-tól Szlovéniával csap össze. Csordás Tamás együttese bivalyerős rivális ellen kezdi a tornát, az olaszok keretében svéd és svájci bajnokságban pallérozódó játékosok is találhatók, de a mieink felkészülten és motiváltan várják a nyitányt. A vasárnapi találkozón jó ismerősök néznek farkasszemet, elvégre a szlovén válogatott gerincét az IFL-es csapatok adják, a szövetségi kapitány pedig egyben a címvédő Skofja Loka edzője is. Szoros mérkőzésre számíthatunk, és látványos csatát ígér a szlovén-olasz párharc is, amelyre szombaton 12.30-tól kerül sor az érdi csarnokban.
 
Női vonalon nemcsak a felnőtteket, hanem az utánpótlást is láthatjuk a pályán, U19-es válogatottunk a Hungária Kupa zárásaként vasárnap 18.30-tól játszik a „nagyokkal”. Előbb azonban még mindkét együttesünk összecsap az osztrákokkal, az U19-esek szombaton 9.30-tól, a felnőttek 15.30-tól. És ha még ez sem lenne elég, versenyen kívül a sportági nagyhatalomnak számító Szlovákia korosztályos csapata is jelezte részvételi szándékát, hogy vasárnap 9.30-as kezdettel Ausztriával, majd 15.30-tól a magyar U19-es női válogatottal mérkőzzön meg.
 
A Czitrom András Hungária Kupára a belépés díjköteles, a felnőtt jegy egy napra 3000, mindkét napra 5000 forintba kerül, míg a diákok egy nap 1500, két nap 2500 forintért cserébe tekinthetik meg a mérkőzéseket. Két szülőnek és két gyermeknek 8000 forintos családi jegy váltható, és lehetőség van támogatói jegy vásárlására is minimum 10000 forint értékben. A szervezők a mérkőzések mellett színes programokkal is készülnek, lesz például sütivásár is, melynek bevétele a válogatottak költségeit fogja csökkenteni.
 
Aki nem tud kilátogatni a helyszínre, szövetségünk YouTube-csatornáján nézheti élőben a mérkőzéseket. Mindenkit szeretettel várunk, ünnepeljük együtt a magyar floorballt az első ízben kiírt Hungária Kupán!
 
Az I. Czitrom András Hungária Kupa programja:
 
Október 21., szombat:
9.30 Ausztria W–Magyarország WU19
12.30 Olaszország M–Szlovénia M
15.30 Magyarország W–Ausztria W
18.30 Magyaroszág M–Olaszország M
 
Október 22., vasárnap:
9:30 Ausztria W–Szlovákia WU19 (barátságos)
12:30 Szlovénia M–Magyarország M
15:30 Magyarország WU19–Szlovákia WU19 (barátságos)
18:30 Magyarország W–Magyarország WU19
 
Helyszín: Érd, Batthyány Sportiskola