Hírek

Lemondott a szövetségi kapitány
2017. 06. 14.

Nádor Krisztián visszalépett az U19-es férfi válogatott vezetésétől. 

A férfi szakág összevont szövetségi kapitányaként 2015 nyara óta tevékenykedő Nádor Krisztián a tegnap nap során - miután az MFSZ elnökségi ülésén megtartotta beszámolóját az idei férfi U19-es világbajnokságról - lemondott az ifjúsági csapat további vezetéséről.
 
"Meglátásom szerint az U19-es Válogatott és a Felnőtt Válogatott külön szövetségi kapitányokkal jobban tudna működni, mert két vagy több embernek több energiája, ötlete lehet az adott csapathoz. Az U19-es keret játékosai 15-18 éves srácok, akik ha később ki is öregednek, egyenlőre esélytelenek a felnőtt válogatottba kerülni. Ezekből a játékosokból 1 vagy 2 játékost látok esélyesnek a felnőtt vb selejtezőre utazó csapatba bekerülni. Véleményem szerint a fiataloknak egészen más taktikai, technikai és kondicionális felkészülésre van szükségük, mint a felnőtteknek. Ezt elsősorban az egyesületekben kell megtanulniuk és az U19-es válogatottban ezt már csak csiszolni kellene tovább. Jelenleg ezt a felkészítést nem vagy csak részben kapják meg az egyesületekben és legfőképpen fejben, hozzáállásban se tudják fejleszteni, motiválni a válogatottra a játékosokat. Ezeket a hiányosságokat az alkalmanként összeállt válogatottban nem lehet pótolni. Elsősorban a klubokban kellene ezeket elvégezni és egy olyan szakembert találni az U19-es válogatotthoz, aki jól tudja felmérni a játékosok tudását, hiányosságait és tehetségét, majd ezekhez mérten alakítja ki a csapatot és a taktikát. A fiatalok fejével tud gondolkodni és megtalálja velük a közös hangot, de nem kerül velük olyan túl közeli viszonyba, amit a játékosok félreértenek és a későbbi döntéseknél konfliktusok lehetnek majd ezekből. Fontosnak tartom, hogy a szövetségi kapitányt ne lehessen befolyásolni, meglegyen benne az a tartás és erő, ami ehhez a poszthoz feltétlen szükséges." - indokolta részleges távozását Nádor Krisztián.
 
Az MFSZ elnöksége elfogadta a lemondást a junior válogatott éléről, egyúttal a felnőtt válogatott szövetségi kapitányaként megerősítette Nádor Krisztiánt. Az elnökség várja a felkészülési tervet a jövő évi felnőtt világbajnoki selejtezőre, illetve azon közreműködők névsorát, akik a jövőben segíteni fogják a munkáját.
 
A férfi U19-es csapat vezetői posztjára legkésőbb június 30-ig pályázatot ír ki az MFSZ.
 
Az elnökségi ülésről készült jegyzőkönyvet itt olvashatják.