Hírek

Nádor Krisztián a férfi összevont szövetségi kapitány
2015. 07. 14.

Az MFSZ elnöksége július 9-i ülésén Nádor Krisztiánt választotta meg a felnőtt és U19-es szövetségi kapitányi posztra. Megbízatása 2020-ig szól.

Nádor Úr az alábbiakat emelte ki motivációs levelében: "Úgy gondolom,hogy magyarországi első osztályú játékos pályafutásom befejeztével,edzőként,szakmai vezetőként, tovább segíthetem a Magyar floorballt. Sok örömet kaptam ettől a csodálatos sporttól,kötelességemnek érzem,hogy segítsek, ha szükség van rám. A pozíciót azért szeretném betölteni,mert a Válogatottak megbecsülése és ezáltal a színvonala az utóbbi 5-6 évben folyamatosan csökkent. A célom, hogy a mostani új Elnökséggel összefogva emeljük a floorball népszerűségét és színvonalát."
 
Szakmai terveit is vázolta: "A jégkoronghoz hasonló rendszert szeretnék bevezetni. A játékosok kiválasztását, a csapatok vezetőivel való egyeztetés eredményének függvényében alakítanám ki.
A válogatásomat az elképzelt taktika és szisztéma összeállításához próbálnám igazítani. Véleményem szerint egy ütőképes válogatottat,csak akkor lehet felépíteni,ha a bajnokság is erős. Olyan tehetséges fiatalokat választanék,akik nagy munkabírásúak és megvan a kellő motivációjuk. 16 évesektől kezdődően a tapasztalt játékosokig mindenkire szükség van. Minden tavaszi és őszi szezon elején és végén szeretnék megbeszélést a csapatok vezetőivel a játékosokról.(Mennyit volt edzésen,meccsen és azt milyen formában,eredményességgel és motivációval vitte véghez.)A mérkőzésekre a segítőim és én is kijárnék,hogy figyeljem a játékosokat és esetleg új tehetségeket,jó formában lévő játékosokat találjak. Olyan tapasztalt játékosokra is szükség van,akik jó vezér egyéniségek és hajlandóak beállni a sorba ,elvégezni minden feladatot.
 Az U19-es keret 30 fős,a felnőtt keret 25 fős lenne,de folyamatosan nyitva állna a kapu mindenki számára a bekerüléshez és természetesen ki is lehetne esni a keretből. A fiatalokból és az U19-es alapból lehet 2-3 év alatt egy erős felnőtt csapatot összerakni. Mindenféleképpen szükség van a külföldön játszó játékosokra,de csak akkor, ha ők is eléggé eltökéltek, hogy elérjük a céljainkat. Szeretném,ha felkutatnánk még külföldön élő olyan floorballosokat, akiknek van lehetősége és motiváltak,hogy Magyar Válogatottak legyenek. Természetesen a kívánt elvárásoknak nekik is meg kell felelni. A külföldi játékosok felkutatásához az Elnökség segítségét is kérném. Svédországból,Svájcból,Finnországból,Csehországból és Szlovákiából tartom lehetségesnek játékosok felkutatását. Ismeretségeim révén Svédországban és Szlovákiában tudnék érdeklődni.
A két válogatott szinte minden esetben együtt edzene, vagy egy napon és helyszínen játszana mérkőzéseket. Ez szervezésileg és gazdaságilag is könnyebb lenne. Jót tenne a csapat szellemnek és variációs lehetőségeket adna a játékosok válogatásában. Terveim szerint mielőbb kialakítanánk a két csapat törzsét,azért,hogy a taktikai elemeket minél többet tudják gyakorolni és a hiányosságokat ki tudjuk elemezni,ezeknek a függvényében a személyre szabott edzéseket a játékosok folyamatosan tudnák végezni. Sajnos a játékosok fizikumát nem lehet a válogatottban felépíteni,de személyre szabott edzésekkel javítani lehet. Alkalmanként az edzéseken külön edző lenne a kapusoknak,a csatároknak és a hátvédeknek. Beépíteném a programba a lövés technikai edzéseket. A mérkőzéseket videóra vennénk és közösen a játékosokkal kielemeznénk. A taktikai elemeket úgynevezett ”play bookban” foglalnánk össze,amelyet minden játékos megkapna,azért hogy elsajátítsa és az edzéseken hatékonyan hasznosítsa. A játékosok az adott feladatra jobban tudnának koncentrálni és ezzel a rendelkezésre álló kevés közös edzés idő is eredményesebb lenne. Szeptember közepétől havi egy edzés lenne,nem feltétlen hétvégén. Szeretném,ha a Hungária Kupa létrejönne. Előtte feltétlen legalább 2 edzőmeccsre és egy 2 napos edzőtáborra lenne szükség. Az edzőmérkőzések a két csapat között folyamatosak lennének és itthoni csapatokkal is játszanánk.1 napos szlovákiai edzőmeccsekre is szükség van.
A Válogatottakat elvinném más sport eseményekre. Főleg jégkorong edzésekre és meccsekre. Ezek a külön programok hasznosak lehetnek az összetartás és a motiváció szempontjából."
 
Nádor Krisztián
Eredményei játékosként
10 Magyar Bajnoki Cím
8 Magyar Kupa győzelem
15 Magyar gól és pontkirályi cím
2008-ban az Év Játékosa
86 alkalommal Válogatott játékos
 
Edzői tapasztalata
2002-2005 Top Floor
2007 Egyetemi Szövetségi Kapitány
2008-2010 Ares-Top Floor U19
2008-2009 Válogatott Edző
 
Jó munkát, kitartást és sok-sok segítőt kívánunk Krisztiánnak!