Hírek

Nagy skalpot gyűjtött be a férfiválogatott
2023. 10. 21.

Látványos és izgalmas mérkőzésekkel kezdődött el a Hungária Kupa, amelynek első napján a magyar férfiválogatott két góllal legyőzte az olaszokat, míg a nők rávezetésekkel kaptak ki az osztrákoktól.

Osztrák erődemonstrációval indult az első ízben kiírt Czitrom András Hungária Kupa női tornája Érden. A sógorok a kora délelőtti időpont ellenére magas hőfokon pörögtek a magyar U19-es válogatott ellen, megmutatták, hogy milyen játékerőt képviselnek. Gyors góljukra ugyan még hamar válaszolt Kajtár Jázmin, ám a folytatásban öt perc alatt ütött hármat a rivális, majd a második harmadban ott folytatta, ahol az elsőben abbahagyta, a mérkőzés feléhez érve már 8–1-re vezetett. A mieink persze nem adták fel a küzdelmet, Gálfi Orsolya szépített, de találatára újabb két góllal válaszoltak az osztrákok. A záró harmadot is a vetélytárs kezdte jobban, ám Farkas Fanni előbb gólt lőtt, majd gólpasszt adott Pénzes Laurának, aki beállította a 13–4-es végeredményt.
 
Ausztria W–Magyarország WU19 13–4 (4–1, 6–1, 3–2)
 
Nem kegyelmeztek a szlovénok az olasz válogatottnak a játéknap első férfimeccsén, kapusbravúrokkal és szervezett védekezéssel a mérkőzés első felében gólt sem kaptak. Ellenben négyet szereztek, a lényegi kérdések hamar eldőltek, és bár az olaszok idővel feltörték a reteszt, találatukra két válasz is érkezett az IFL-ben pallérozódó klasszisoktól. Biztos, ami biztos, azért az utolsó harmadot is megnyerte a szlovén válogatott, amely 9–2-es győzelmével jelezte, hogy bejelentkezett a tornagyőzelemre.

Olaszország M–Szlovénia M 2–9 (0–3, 1–3, 1–3)
 
Fantasztikus mérkőzést játszott felnőtt női válogatottunk az osztrákokkal, a mieink a játék minden elemében felvették a versenyt riválisukkal. Sőt! A helyzetek alapján hamar vezetést szerezhettünk volna, ehelyett a vetélytárs került előnybe, de gyorsan érkezett az egyenlítés, Nánási Enikő lőtte ki távolról a hosszú alsó sarkot. Hasonló volt a forgatókönyv a második harmad elején is: 19 másodperc elteltével betaláltak az osztrákok, ám nem sokáig vezettek, mert Muzslay Lili kulcspasszát a jó ütemben érkező Fürjes Csenge gólra váltotta. Kiegyenlített küzdelem zajlott a pályán, sok helyzettel, az osztrákok harmadik találata után viszont elzárták a gólcsapot a felek. Aztán hét perccel a vége előtt Orosz Luca kinyitotta, és mivel a folytatásban egyik csapat sem volt eredményes, következtek a rávezetések. Az idegek harcát az osztrákok bírták jobban, de női válogatottunk minden elismerést megérdemel a mutatott játékért.

Magyarország W–Ausztria W 3–4 (1–1, 1–2, 1–0, 0–1) – rávezetésekkel
 
Ha a női válogatott összecsapására a fantasztikus jelzőt használtuk, mit írjunk a férfiakéra? Igazi csemege volt a szombati játéknap utolsó találkozója, amelyen a jó erőkből álló Olaszország volt a mieink ellenfele. Az első harmad taktikai csatát és kiegyenlített játékot hozott, mindkét védelem jól állt a lábán, ugyanakkor egy-egy kreatív támadás magában hordozta a gólt, amelyhez a magyar csapat állt közelebb. A második játékrész feléhez érve aztán megtört a jég, emberelőnyből egy pompás keresztpassz után Diószeghi Levente lőtt hatalmas gólt. Más kérdés, hogy az olaszok alig három percre rá egyenlítettek, de a játék képe nem sokat változott, és újfent megvillant a magyar válogatott, Rácz Domokos volt eredményes. A rivális viszont közvetlenül a szünet előtt ismét egalizált, vagyis nagy izgalmakat ígért az utolsó húsz perc. Nem is kellett csalódnunk! Fordítottak az olaszok, de Varga Gergő higgadtan értékesített büntetővel rögtön egyenlített, a folytatásban pedig már csak a mieink találtak be. A végjátékban előbb Dikácz Juvenál ugrasztotta talpra a csarnokot sakk-matt játék végén, majd Trombitás Balázs tett pontot a mérkőzés végére – a Csordás-tanítványok 5–3-ra legyőzték az olaszokat!
 
Magyaroszág M–Olaszország M 5–3 (0–0, 2–2, 3–1)
 
Az I. Czitrom András Hungária Kupa vasárnap mindkét nemnél egy-egy mérkőzéssel zárul, a férfiak a tornagyőzelemért játszanak, továbbá a nőknél két barátságos mérkőzést is rendeznek az érdi Batthyány Sportiskola csarnokában. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!