Hírek

Rangadókkal kezdődik a Salming OB1
2017. 08. 08.

Az MFSZ Versenybizottsága megtartotta a szeptembertől kezdődő országos bajnokságok sorsolásait.

Felnőtt bajnokságok
A nyolc csapatos Salming OB1 bajnokságban az első hat forduló igazi rangadókat hoz, hiszen a tavalyi bajnokság első négy helyezettje ezekben a fordulókban találkozik egymással. Tavasszal, a körmérkőzések végeztével kétszer négy csapatos rájátszás veszi kezdetét, melyben az alapszakaszban előrébb végzett csapat választhat magának ellenfelet - a párharcok két győzelemig tartanak. A másodosztályban duplázódott a létszám, idén már 10 csapat vesz részt a küzdelmekben, akik 18 fordulóban döntik el a végső sorrendet. A floorballer.hu OB3-ban a bajnokság jellegéből kifolyólag a csapatok kérésének megfelelően lesznek beosztva az egyes játéknapok sorsolásai.
 
A női bajnokságban is emelkedett a létszám, az egri csapat tért vissza a küzdelmekbe két év kihagyást követően. Az öt csapat így körmérkőzésekkel, 15 fordulóban dönti el, hogy kié lesz a bajnoki cím.
 
A férfi és női Magyar Kupában az első forduló párosításai kerültek meghatározásra. A női mezőnyben ez mindössze egy mérkőzést jelent, míg a férfiaknál az OB1-es csapatok kiemelését követően 5 mérkőzésre kerül sor.
 
Utánpótlás bajnokságok
A fiúknál három korosztályban mérik össze erejüket a csapatok, így sor kerül U17, U15, U13 országos bajnokságokra, ahol rendre 14, 10 és 12 forduló során dőlnek el a helyezések.
 
A lány mezőnyben U15-ös országos bajnokságra kerül sor.
 
A legkisebbeknek - U9, U11 - újra lesznek unihoki rendszerű kupák, játéknaponkénti díjazással.
 
A sorsolások az alábbi oldalon érhetők el.