Hírek

Svasznek Bence a férfi válogatott stábjában
2017. 06. 21.

A világbajnoki selejtezőre készülő floorball válogatott szövetségi kapitányának, Nádor Krisztiánnak felkérésére csatlakozott a szakmai stábhoz. 

A Szapporót is megjárt, 161-szeres válogatott hátvéd jelenleg edzőként a MAC Budapest csapatával remekel a honi jégkorongbajnokságban, de talált időt, hogy tudásával, tapasztalatával segítse a floorballosok felkészülését (nem mellesleg Svasznek Bence is floorballozott, hétszeres magyar bajnoknak és sokszoros válogatottnak vallhatja magát).
 
Az előző hétvégén a válogatott és stáb Kassára látogatott, ahol a Cassovia Openen Szlovákia legerősebb csapataival mérkőztek meg. A kapitány nem számíthatott a külföldön játszó játékosok döntő többségére, de így is a cél a döntőbe kerülés volt, akár csak egy évvel korábban.
 
A fiúk derekasan helyt álltak, a csoportjuk második helyén jutottak tovább a negyeddöntőbe, ahol a rendes játékidő nem hozott döntést, így büntetők következhettek. A 3-3 kísérlet után a Mikulas Presov csapata örülhetett, így a válogatott a helyosztón az aktuális szlovák bajnok, az ATU Kosice ellen lépett pályára. A szerencse ismét nem a mieink mellé állt, hisz a rendes játékidő nem hozott döntést, így ismét büntetők következtek, melyet a szlovák csapat tudott értékesíteni.
 
A kissé tartalékos válogatott helyenként tetszetős játékkal, összesen egy vereséget elszenvedve köszönt el Kassától, és már a következő időszakra koncentrálnak. A szakmai stáb tervei szerint szeptember elején Ausztria ellen lép pályára a csapat, novemberben Olaszországban vendégeskedik az Adria Kupán, majd decemberben és januárban egy-egy edzőtáborral zárja le a felkészülést és indul el a világbajnoki selejtezőre.