Hírek

Szoros meccsek Szlovéniában
2022. 01. 24.

 Szombaton a házigazdák, vasárnap a mieink nyertek

 Az idei világbjanoki selejtezőre készülő magyar válogatottra hétvégén Szlovénia legjobbjai ellen várt páros mérkőzés. Igazodva új szabályokhoz, ezúttal is 3x15 perceket játszottak a csapatok, de a kevesebb játékidő nem ment az izgalmak rovására.
 
Szombaton nézők előtt játszottak a felek. A hazaiak aktívabban is kezdtek: az első harmadban megszerzett vezetést  (1:0) a második negyedórában további gólokkal toldották meg, így az utolsó pihenőre 4:1-es hazai előnnyel fordultak a csapatok. Az utolsó játékrészben viszont nagyot hajráztak a mieink és kettő perccel a vége előtt Harangozó Szilárd góljával már csak 6:5-re vezettek a hazaik. A hátralévő időben kapust lehozva támadtunk az egyelítésért, de végül az utolsó gól az üres magya kapuban landolt, kialakítva ezzel a 7:5-ös végeredményt.
 
Szlovénia - Magyarország 7:5 (1:0, 3:1, 3:4)
 
Vasárnap délelőtt ismét egymás ellen meccseltek a felek és szerencsére a mieink ott folytatták, ahol a szombati utolsó harmadban abbahagyták: ezúttal mi szereztünk vezetést és az első pihenőre 1:3-at mutatott a tábla. A második felvonás is magyar góllal indult, ám a játékrész derekán szépítettek a hazaiak. Az utolsó negyedóra is kellő intenzitást és még egy szlovén gólt hozott: így 2008 után ismét legyőztük délnyugati szomszédunkat.
 
Szlovénia - Magyarország 3:4 (1:3, 1:1, 1:0)