Hírek

Út a világbajnokságig - Szabó Zsolt
2021. 09. 15.

 Az U19-es női világbajnokságot követően Szabó Zsolttal, az U19-es válogatott Szövetségi Kapitányával beszélgettünk.

 Az U19-es világbajnoki selejtezőre történő felkészülést 2021. június első hétvégéjén kezdte meg a csapat. A felkészülésre 3 hónap állt rendelkezésünkre, ezalatt 12 edzésre volt lehetőségünk. A világbajnoki selejtező megkezdése előtt több alkalommal Kustánné Mátrai Erika mentáltréner is foglalkozott a lányokkal.
A világbajnoki selejtezőn történő részvételt nagyban segítette Dr. Molnár Attila, Komárom Város polgármestere, aki anyagilag támogatta a csapatot ezzel is csökkentve a szülők kiadásait, amiért az egész válogatott hálás. Természetesen a szülőkről se feledkezzünk meg, akik ugyancsak pénzt és időt nem sajnálva segítették a csapat felkészülését.
 
A 2021. szeptember 8-tól 11-ig megrendezésre kerülő tornára a 3 fős stáb kiegészült egy fizikoterapeutával, Bodóné Nagy Orsolyával. A továbbjutásban neki is hatalmas szerepe volt. A mérkőzések előtt és után is folyamatosan figyelemmel kísérte a lányok állapotát, izomzatukat és ízületeiket folyamatosan kezelte.
A kiutazást követő napon a csapat ellátogatott az Észtországi Magyar Nagykövetségre, és felfedeztük a meseszép fővárost Tallint. A selejtezőn résztvevő 4 válogatott a Hotel Dzingelben lett elszállásolva. Teljes ellátásban részesültek a csapatok, így csak a mérkőzésekre, pihenésre és a regenerálódásra kellett figyelnünk. Kellemes, őszi időjárásban volt részünk, friss, tiszta levegő vett körül minket.
 
A mérkőzések helyszíne Saku városában található középiskola csarnoka volt. Számunkra hihetetlen környezetben. 2 éve épített sportcsarnok melynek lelátója felső szintjén egy 50 méteres futópálya került kialakításra, az öltözők saját szaunával rendelkeztek. Minden adott volt a jó mérkőzésekhez.
A csapattal közösen megfogalmazott célunkat szem előtt tartva, próbáltuk minden mérkőzésen a lehető legjobb felállást a pályára küldeni. Ez sokszor éjfélig tartó stáb megbeszéléseket eredményezett, ahol elemeztük az ellenfél játékát és a sajátunkat egyaránt. Az elmúlt egy év nehézségei (korlátozások, mérkőzés-, edzéshiány) a pályán és a lányokon is érezhető volt, de ennek ellenére mindenki a képességeihez képest 200%-ot adott. Adódtak sérülések, húzódások, de amikor játékra kellett jelentkezni, senki sem húzta ki magát. Mindenki egy dolgot szeretett volna kijutni a világbajnokságra és ezzel együtt Új-Zélandra. Lelovics Nóra csapatkapitányhoz méltóan, nagyszerűen vezette a pályán a csapatot és pályán kívül folyamatosan figyelt társaira.
 
Remélem a régi és új klubcsapatok és iskolai csapatok is tudnak meríteni a válogatott sikeréből és még nagyobb lendülettel és még jobb szakmai háttérrel vágnak bele a floorballba.
 
Zárszó:
Lehetetlen nem létezik!
 
A Női U19-es válogatott stábja:
Szabó Zsolt Tamás, szövetségi kapitány
Lelovics Dusán, válogatott edző
Bak Jázmin, komunikációs menedzser
Bodóné Nagy Orsolya, fizikoterapeuta